HUM hoteli

Lokacija

Vela Luka nalazi se na zapadnoj strani otoka Korčule, u prostaranom zaljevu mirnih uvala i brojnih malenih otočića, drugo je naselje po veličini na Jadranskim otocima, ujedno i sigurno sidrište. U Veloj Luci je trajektno pristanište.

Klima ima izrazito Mediteranskih obilježja.
Vela Luka sa 2 671 sunčanih sati godišnje jedno je od najsunčanijih mjesta na cijelom Jadranu. Ljeta su vruća sa prosječnom lipanjskom i srpanjskom temperaturom od 25,6 °C, a zime sunčane i blage sa prosječnom siječanjskom temperaturom od 9,1 °C . Ljetne temperature mora kreću se između 21 i 24 °C, dok se u obalnom pojasu povisuju i do 28 °C,
Kulturni identitet Vele Luke nadaleko je prepoznatljiv jer proizlazi iz tradicionalnog sklada čovjeka i prirode.
Samo nekoliko koilometara od središta Vele Luke nalazimo tragove ljudskog prisustva i njegova rada još iz doba prapovijesti. O tome svjedoči bogato arheološko nalazište Vela Spilja. Arheološka zbirka iz Vele Spilje može se pogledati u Centru za kulturu-Vela Luka.U tom centru još se čuva numizmatička kolekcija, te jedina skulptura Henry-a Moore-a u Hrvatskoj.

Tradicionalne Veloluške svečanosti u srpnju i kolovozu nude brojne koncerte, izložbe, prezentacije, pučke fešte itd.
Velolučka atrakcija - Ragata u čast Svetog Ivana koja se održava 24. lipnja nikako se ne bi smjela propustiti.

U gastronomskoj ponudi morskih specijaliteta brojnih velolučkih konoba i restorana osjetiti će te okus Dalmacije.

Blago mediteransko sunce, bistro noćno nebo sa zvijezdama kao na dlanu, azurno more Proizda, opojni miris ružmarina, oleandre, vrijesa, pjev cvrčaka na Ošjaku, dalmatinsku klapsku pjesmu, prijateljsku atmosferu dragih domaćina nikada nećete zaboraviti.

Vela Luka na  Google Mapi

English Hrvatski
POČETNA HOTELI HUM SPECIALS AKTIVNI ODMOR DOGAĐANJA HUM HOTELS LTD. Contact

(c)2008 HUM HOTELS

developed by Tolteam