HUM hoteli

Aktivni odmor: rekreacija i sport

Neki on naših prijedloga za Vaš aktivan odmor su:
- ljetni sportovi kao što su tenis, ronjenje, biciklizam, jedrenje na dasci, šetnje i dr.
- razni izleti npr. riblji piknik, izleti brodom, autobusom, automobilom
- mogućnost iznajmljivanja broda, bicikla, automobila, motor skutera
- mogućnost posjete naših mnogobrojnih restorana koji Vam nude nadaleko poznate Dalmatinske specijalitete i izvrsna vina iz veloluških vinograda, kao i vina iz otočnog arhipelaga te ostalih dijelova Hrvatske.
I u tim restoranima ćete zasigurno osjetiti nadaleko poznatu gostoljubivost luških stanovnika.

BICIKLIZAM
Jedna od zanimljivih načina da se upoznaju ljepote kopna i unutrašnjosti otoka je da pođete na biciklističku turu.
Cijelo područje Vela Luke je prepuno malih sporednih cesta koje spajaju mjesto sa vinogradina i okolnim malim uvalicama.
Mnogi od ovih puteva vode i do obale pa je i ovo dobar način da za sebe pronađete miran kutak, svoju «privatnu» plažu sa prekrasnim žalima koji su karakteristični za ovo podneblje.
TENIS
Ako ste ljubitelji tenisa i to će Vam zadovoljstvo ispuniti Vela Luka. Teniski tereni nalaze se u sklopu hotela «Adria».
Hotel je smješten u prekrasnoj uvali, udaljen niti pet minuta vožnje od centra. Tereni se nalaze u prirodnom okruženju u blizini mora, a oprema za igranje i rezervacija terena obavlja se na recepciji Hotela

BRODOVI
U Veloj Luci možete iznajmiti brod, to može biti još jedan od načina za vlastite male izlete do obližnjih otočića i uvala.
Na raspolaganju su mali plastični brodovi sa vanjskim motorom, ali u ponudi su i gliseri, te gumenjaci. Za male brodove ne treba dozvola (dovoljna je kratka obuka), a za velike i brodove jače snage u slučaju da unajmitelj nije obučen, postoji mogućnost unajmljivanja skipera. 
Osim unajmljivanja brodova, tu su i ostali vodeni sportovi kao letenje uzgonskim padobranom, glisiranje na banani...

PJEŠAČENJE
Okolica Vele Luke je u maslinicima, vinogradima, isprepletena kilometrima suhozidina i od starine prepuna staza za hodanje. Među stanovništvom, one se još uvijek koriste, a svake godine ih se sve više markira za posjetitelje i goste Vele Luke. Staze vode do malih polja, do vrhova brežuljaka, uz more.
Među najpopularnijim stazama su one koje vode do arheološkog nalazišta Vele Spile ili do najvišeg brda Hum sa kojeg se osim prekrasne panorame koja se proteže na južne i srednjodalmatinske otoke, nalazi fortifikacija nagrađena prije više od 100 godina.

Zbog navedenih povoljnih uvjeta prije navedenih, ovo je mjesto idealno za pripremu, treniranje i odmor za sportaše kao što su nogometaši, plivači, biciklisti i drugi rekreativci.

English Hrvatski
POČETNA HOTELI HUM SPECIALS AKTIVNI ODMOR DOGAĐANJA HUM HOTELS LTD. Contact

(c)2008 HUM HOTELS

developed by Tolteam